• A A A

Viaţa profesională şi socială

În

Prima fază a LMC; poate dura timp de luni sau ani de zile; cei mai mulţi oameni sunt diagnosticaţi cu LMC în timp ce se află în această fază.

faza cronică
a leucemiei mieloide cronice (

Vezi Leucemie mieloidă cronică.

LMC
), multe persoane constată că pot trăi normal. Dat fiind că ceilalţi ar putea să nu îşi dea seama că aveţi

Vezi Leucemie mieloidă cronică.

LMC
, se poate ridica întrebarea dacă să spuneţi sau nu că aveţi această boală.
Nu aveţi nicio obligaţie să discutaţi cu angajatorul dvs. chestiuni private referitoare la sănătatea dvs.  Pe de altă parte, unele persoane care au

Vezi Leucemie mieloidă cronică.

LMC
găsesc că este util să discute despre planul lor de tratament cu un superior sau un coleg de la serviciu. În unele cazuri, se pot face aranjamente speciale pentru situaţiile în care aveţi reacţii adverse ce vă limitează capacitatea de a lucra pe anumite perioade de timp.
Este posibil să doriţi sau nu să spuneţi prietenilor despre diagnosticul dvs. Ce anume spuneţi despre

Vezi Leucemie mieloidă cronică.

LMC
, aceasta depinde foarte mult de personalitatea dvs. şi de relaţiile pe care le aveţi cu cei din jur.
Dacă spuneţi prietenilor despre

Vezi Leucemie mieloidă cronică.

LMC
, aceasta v-ar putea ajuta să vă simţiţi mai apropiat de oamenii care sunt importanţi pentru dvs. De asemenea, v-ar putea ajuta să faceţi faţă mai bine provocărilor şi incertitudinilor. Mulţi oameni vor dori să ştie ce se întâmplă. Vor dori să vă ofere ajutorul lor, în orice fel posibil. Nu vă sfiiţi să acceptaţi ofertele de ajutor. În unele zile s-ar putea să aveţi nevoie să vă ducă cineva până la doctor sau să aibă grijă de copiii dvs. S-ar putea să nu vă simţiţi în stare să gătiţi pentru familia dvs. În acest caz, cereţi prietenilor să vă ajute atunci când pot să o facă.

729HQ12NP108 - November 2016