• A A A

Practicarea sporturilor

Pentru a duce o viaţă sănătoasă, este important să fiţi şi să rămâneţi o persoană activă. Practicarea cu regularitate a exerciţiilor fizice ajută organismul să aibă o bună funcţionare. Reacţiile adverse cauzate de tratament pot face ca practicarea exerciţiilor fizice să fie dificilă. S-ar putea să simţiţi că nu aveţi energie pentru ele. Nu uitaţi: este mai bine să faceţi chiar şi puţine exerciţii fizice decât deloc.

O scurtă plimbare în fiecare zi poate fi o idee foarte bună. De asemenea, s-a constatat că exerciţiile fizice cresc nivelul de energie şi combat depresia. Este posibil să vă simţiţi treptat mai bine şi veţi putea face efort mai mare, puţin câte puţin.

În cursul părţii iniţiale a tratamentului, s-ar putea să vreţi să evitaţi sporturile care pot cauza apariţia de vânătăi sau răni, din cauza efectelor pe care

Vezi Leucemie mieloidă cronică.

LMC
şi tratamentul le au asupra numărului plachetelor sanguine şi a numărului de celule sanguine, cu risc de apariţie a sângerărilor sau infecţiilor. 

Pe de altă parte, mai târziu, când rezultatele testelor se normalizează şi boala dvs. intră în remisie, nu trebuie să evitaţi practicarea sporturilor. Discutaţi cu medicul dvs. hematolog sau oncolog pentru a vedea ce sporturi sunt potrivite pentru dvs. şi dacă există recomandări speciale referitoare la dietă, având în vedere sporturile pe care alegeţi să le practicaţi. Nu uitaţi: alimentele pot influenţa absorbţia medicamentelor.

729HQ12NP108 - November 2016