• A A A

Aspecte practice ale aderenţei la tratament

Aderenţa la tratament înseamnă să luaţi doza corectă din fiecare medicament la ora corectă, după cum v-a prescris medicul. Găsind o modalitate de a face acest lucru vă acordaţi cea mai bună şansă de a ţine sub control celulele leucemice din sânge. 

Dacă omiteţi uneori să luaţi unele doze de medicament, aceasta poate permite celulelor leucemice să se multiplice şi să cauzeze simptome de boală. Dacă aveţi orice probleme ăn administrarea medicamentelor pentru

Vezi Leucemie mieloidă cronică.

LMC
sau simţiţi nevoia să încetaţi să nu mai luaţi medicamentele, indiferent de motiv, trebuie să contactaţi pe cineva din personalul medical care se ocupă de dvs., cum ar fi medicul dvs.

Un medic specializat în boli de sânge, inclusiv cancere ale sângelui cum este leucemia.

hematolog
sau

Un medic care este specializat în tratarea cancerului.

oncolog
, sau o asistentă medicală, şi să discutaţi cu ei. Aceştia vor fi în măsură să vă ofere sfaturi şi susţinere pentru a vă lua medicamentele în cel mai bun mod posibil. Luându-vă medicamentele aşa cum vi s-a prescris de către medicul dvs.

Un medic specializat în boli de sânge, inclusiv cancere ale sângelui cum este leucemia.

hematolog
sau

Un medic care este specializat în tratarea cancerului.

oncolog
vă conferă cea mai bună şansă de a ţine

Vezi Leucemie mieloidă cronică.

LMC
asimptomatică şi sub control.

De asemenea, s-ar putea să trebuiască să rezolvaţi unele aspecte practice în legătură cu luarea medicamentelor. De exemplu, ce trebuie să faceţi dacă:

  • Uitaţi să luaţi o doză: Dacă omiteţi o doză, discutaţi cu medicul dvs. hematolog sau oncolog despre ce e de făcut. Cereţi instrucţiuni şi faceţi cum vă spune medicul dvs. hematolog sau oncolog. Este posibil să vi se spună să luaţi următoarea doză conform programării. În general, vi se va spune probabil să nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Este esenţial să reluaţi programul normal de administrare a dozelor cât mai curând posibil.
  • Aveţi nevoie de o intervenţie chirurgicală: Dacă este nevoie de o intervenţie chirurgicală, va trebui să discutaţi cu medicul dvs. hematolog pentru a vă spune ce se va întâmpla cu tratamentul pentru LMC. Personalul medical care se ocupă de dvs. ar putea decide să oprească temporar tratamentul, în funcţie de procedura planificată.
  • Vă sunt prescrise alte medicamente: Consultaţi-vă medicul dvs. hematolog sau oncolog pentru a vă ajuta să gestionaţi aceste tratamente. Tratamentul pentru LMC poate interacţiona cu alte medicamente. Medicul va şti ce este de făcut.
  • Nu puteţi să reţineţi nimic în stomac (vărsături): Luaţi imediat legătura cu medicul dvs. hematolog sau oncolog. Vărsăturile severe necesită asistenţă medicală.
  • Aveţi nevoie să faceţi chimioterapie: Din nou, medicul dvs. hematolog sau oncolog va decide dacă e cazul să continuaţi sau nu medicaţia pentru LMC.
  • Aveţi intoleranţă la tratament: Aceasta înseamnă să aveţi reacţii adverse severe şi reprezintă o problemă serioasă, de care medicul dvs. hematolog sau oncolog trebuie să se ocupe. Trebuie să contactaţi cât mai curând posibil pe cineva din personalul medical care se ocupă de dvs. pentru a vă sfătui dacă să încetaţi sau nu să luaţi medicamentele.
Este important să vă luaţi tratamentul pentru

Vezi Leucemie mieloidă cronică.

LMC
aşa cum v-a fost prescris. Aderenţa la tratament este cea mai bună şansă să ţineţi cu succes

Vezi Leucemie mieloidă cronică.

LMC
în fază cronică, asimptomatică.

729HQ12NP108 - November 2016