• A A A

Tratamente experimentale

Noi tratamente pentru leucemia mieloidă cronică (

Vezi Leucemie mieloidă cronică.

LMC
) sunt în prezent testate în cadrul studiilor clinice.

Un studiu clinic este un studiu de cercetare efectuat cu scopul de a evalua un nou tratament sau o nouă strategie terapeutică la pacienţii cu o anumită boală. Studiile clinice sunt investigaţiile care au ajutat, în trecut, la dezvoltarea tratamentelor pe care le primiţi astăzi. 

Studiile clinice au ca scop să îmbunătăţească tratamentele curente sau să culeagă informaţii referitoare la siguranţa şi eficacitatea unor noi tratamente. Acestea sunt, cele mai adesea, efectuate în spital, sub supravegherea unui medic şi a unei echipe de profesionişti care se ocupă de cercetare. În studiile clinice sunt înrolaţi anumiţi pacienţi, care suferă de anumite afecţiuni şi care au un profil bine definit al patologiei. Nu orice pacient se poate califica pentru participarea la un studiu clinic.

Medicul dvs.

Un medic specializat în boli de sânge, inclusiv cancere ale sângelui cum este leucemia.

hematolog
vă poate sugera să participaţi la un studiu clinic. Decizia vă aparţine şi implică să aveţi o discuţie de substanţă cu medicul dvs.

Un medic specializat în boli de sânge, inclusiv cancere ale sângelui cum este leucemia.

hematolog
sau

Un medic care este specializat în tratarea cancerului.

oncolog
, cu scopul de a lua în considerare riscurile şi beneficiile pe care acest lucru le implică pentru dvs. 

Întrebări esenţiale: 

  • Dacă mă înrolez într-un studiu clinic, voi putea să îmi aleg tratamentul? Nu. Când obiectivul studiului clinic este să compare două tratamente, pacienţii vor primi fie tratamentul cel nou fie tratamentul utilizat în mod frecvent, numit tratament de referinţă. În contextul LMC, ambele braţe ale studiului vor avea tratamente active şi niciun pacient din cadrul studiului nu va primi placebo. 
  • Participarea la studiul clinic implică riscuri? Medicul dvs. hematolog sau oncolog vă va explica riscurile potenţiale pe care le implică participarea la un studiu clinic precum şi monitorizările şi testele cerute. Dacă veţi fi de acord să participaţi, va fi nevoie să semnaţi un consimţământ informat. Studiile clinice sunt întotdeauna supuse aprobării unei comisii independente de revizie etică. 

Aveţi posibilitatea să vă retrageţi consimţământul şi să ieşiţi din studiu în orice moment doriţi.

729HQ12NP108 - November 2016