• A A A

Leucemia mieloidă cronică asimptomatică: numărul anormal de celule sanguine

Toate persoanele care au leucemiei mieloidă cronică (

Vezi Leucemie mieloidă cronică.

LMC
), indiferent dacă prezintă sau nu simptome, au un număr anormal de celule sanguine. O scădere a numărului de celule sanguine sănătoase este definitorie pentru această boală, chiar dacă nu apar simptome. Acesta este motivul pentru care testele de sânge reprezintă o parte importantă a gestionării acestei boli. Creşterea numărului de

Un tip de celule sanguine care ajută la lupta organismului împotriva infecţiilor. Situaţia în care numărul celulelor sanguine albe este mai scăzut decât normal se numeşte neutropenie. Celulele sanguine albe sunt numite, de obicei, WBC.

celule sanguine albe
şi scăderea numărului de

Tipul de celule sanguine care transportă oxigenul de la plămâni câtre toate ţesuturile din organism. Sunt numite şi eritrocite.

celule sanguine roşii
pot reprezenta semne de

Vezi Leucemie mieloidă cronică.

LMC
.

Vezi Leucemie mieloidă cronică.

LMC
poate cauza, de asemenea, anumite anomalii chimice în sânge, de exemplu creşterea cantităţilor de alte substanţe: enzime, minerale sau vitamine. De exemplu, este posibil să observaţi apariţia unei cantităţi crescute de acid uric, o stare numită hiperuricemie care, dacă nu este tratată, poate provoca gută.

729HQ12NP108 - November 2016